Ambulante ondersteuning

Zelfstandig wonen en uw eigen leven leiden is een groot goed. Maar soms kan dat niet zonder een beetje hulp of ondersteuning. Wij leveren deze verzorging, ondersteuning of coaching op veel verschillende aspecten van uw leven.

Praktische individuele ondersteuning

Bij zelfstandigheid hoort ook structuur, orde en regelmaat. Om allerlei redenen kan dit verstoord zijn geraakt. Wij begeleiden u bij het weer op orde brengen van uw huishouden en daarmee uw zelfstandigheid. Soms moet de boel weer op de rit worden gebracht, soms moeten vaardigheden aangeleerd worden. Wij ondersteunen en adviseren daarbij. Er wordt tijdelijke praktische ondersteuning geboden om op gestructureerde wijze het eigen huishouden te voeren. Wellicht kan dat op eigen kracht, soms is het goed een kring van naasten voor backup te activeren. Doel is om uw zelfredzaamheid te vergroten en afhankelijkheid van professionele hulpverleners te verkleinen.

Voorbeelden van ondersteuning thuis

  • Ondersteunen bij de verzorging van thuiswonende kinderen met een beperking of begeleidingsvraag
  • Gezinsondersteuning of intensieve gezinsbegeleiding: Ondersteuning aan gezinnen die extra zorg of aandacht nodig hebben. Er wordt coaching, begeleiding en advies gegeven bij verschillende opvoedingsvraagstukken.
  • Individuele coaching: Ondersteuning aan mensen die zelfstandig wonen maar bij sommige zaken wel wat hulp kunnen gebruiken. Hierdoor kunnen mensen langer zelfstandig wonen of leren goed voor zichzelf of anderen te zorgen.
  • Deelname aan een contactgroep. Het hebben van een sociaal netwerk is belangrijk maar niet vanzelfsprekend. Soms is wat hulp nodig bij het opbouwen en onderhouden van sociale contacten. Ambulante ondersteuners kunnen hierbij helpen.

Wij hebben een groot netwerk aan collega-ondersteuners maar weten ook alles over voorzieningen in de wijk of buurt.